Job and internship opportunities

Image
Photonis Careers

Photonis employees are motivated, competent and energetic. We commit to an environment that encourages leadership and learning. We encourage and support challenges to conventional thinking to further innovation and enable new technologies.

Resource center

Are you looking for a specification sheet or paper? Documents like these and more are available in the Photonis Resource Center. 

Visit the Resource Center

Our offers

Filter by location

Business Development Manager

Functieomschrijving
Spannend. Je bent vanaf Jakarta airport onderweg naar mogelijk een nieuwe klant aan de rand van de stad. Het is broeierig warm en je verbaast je steeds weer over de drukte en de dynamiek in een stad als deze. Maar je laat je niet teveel afleiden door alle indrukken, want in je hoofd ben je je aan het voorbereiden op deze belangrijke afspraak. Het bedrijf dat je gaat bezoeken doet onderzoek naar scheepswrakken op de zeebodem. Samen gaan jullie brainstormen over een toepassing die stoffen in de wrakken kan detecteren. Ook heeft de CEO jou uitgenodigd voor een etentje vanavond, deze uitnodiging kun je uiteraard niet weigeren. Je wilt het niet te laat maken, want morgenochtend heb je nog een skype-afspraak met een collega in Roden. En daarna staat er nog een medical event in de stad op het programma. Hét event waar je veel nieuwe contacten in de medische wereld hoopt op te doen.

Wat voel jij je als een vis in het water! Jij bent de ondernemer die energie krijgt van koude acquisitie en nieuwe markten aanboren. Toen je een halfjaar geleden bij Photonis startte had je een lege klantenportefeuille, en moet je nu eens zien! Dit smaakt naar meer. Je zit vol met nieuwe ideeën!

We zullen ons eerst even voorstellen:
Wij zijn Photonis. Wij ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale restlichtversterkers. Wij maken het mogelijk om dingen te zien die met het blote oog niet waarneembaar zijn. Bij defensie worden onze hightech sensoren gebruikt in nachtkijkers. Maar ook in de industriële, wetenschappelijke en medische markt zijn er legio mogelijkheden om onze techniek toe te passen. Je begrijpt: wij bewegen ons in een niche markt. Daardoor worden we voortdurend uitgedaagd antwoorden te vinden op gevarieerde klantvragen. Met onze no-nonsens en resultaatgerichte instelling gaan we deze uitdagingen met veel plezier aan, elke dag weer.

Wie zoeken wij?
Om onze hightech toepassingen in nieuwe branches in de markt te zetten, zijn we op zoek naar een Business Development Manager. Een ondernemende, reislustige innovator die met een open blik nieuwe markten aanboort, waardoor Photonis uitgedaagd wordt nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Iemand die graag reist, gaat voor het onbekende en zich comfortabel voelt in een zelfstandige baan.

Als Business Development Manager:

 • Zoek je actief naar nieuwe mogelijkheden in de markt en benut je kansen.
 • Ben je het aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers en breng je de behoeften in kaart.
 • Maak je presentaties, forecasts en werk je businessplannen uit.
 • Volg je de trends en ontwikkelingen in de markt op de voet.

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een Business Development Manager die qua karakter, motivatie en klantvisie perfect bij ons past.

Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • Een zelfstandige en reislustige sparringpartner die zich prettig voelt in een baan waarin je 50% van de tijd in het buitenland bent. Veelal ben je alleen op pad maar soms samen met bijvoorbeeld een collega van het technische team, support team of R&D.
 • Een ervaren partner in sales en business development, met kennis van electro-optiek, digitale camera’s of die anderzijds een technische achtergrond heeft (bij voorkeur op het gebied van hightech).
 • Iemand met multicultureel besef. Iemand die kwesties vanuit het perspectief van andere culturen en landen kan benaderen en begrijpen.
 • Een no-nonsens en resultaatgerichte creatieveling die verder kijkt dan conventionele benaderingen en gevestigde methoden. Iemand die zich bewust is van commerciële en zakelijke kwesties die zich zowel op korte als lange termijn kunnen voordoen.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe Business Development Manager kunnen zijn.

Met wie en voor wie werk je?
Ons commerciële Digital Vision-team bestaat uit een Commercieel Directeur en 4 Business Development Managers. Op de productiefaciliteit in Roden zijn circa 250 medewerkers werkzaam. Naast de productie zijn hier ook afdelingen zoals R&D, Finance, Engineering, SCM, Inkoop, Sales en Marketing gevestigd. We zijn een internationale organisatie met faciliteiten in Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Samen werken wij met een doelgerichte drive aan ons succes.

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even verder over deze unieke functie.

Wat doe je zoal tijdens een werkdag?

 • Je selecteert nieuwe markten en zet jouw netwerk in om bij nieuwe klanten binnen te komen.
 • Je onderhandelt met onze klanten (OEM) en verzamelt informatie over hun wensen en specificaties.
 • Je onderhoudt contacten met business partners om nieuwe opdrachten te genereren.
 • Je schakelt intensief met R&D en Engineering, zij gaan immers aan de slag met de informatie die jij uit de markt haalt.
 • Jij analyseert markt- en businessproposities.

Dit krijg je van ons

 • Als Business Development Manager heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. We investeren fors in je ontwikkeling en bieden alle ruimte voor het bezoeken van congressen, meet-ups en het volgen van trainingen.
 • Je werkt bij een hightech bedrijf dat voorop loopt in zijn branche.
 • Een mooi salaris met een bonusregeling.
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
 • Een werkplek voor gezellige en inspirerende collega’s. 
   

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij de marktleider in hoogtechnologische restlichtversterkers? Heb jij de brains, skills en drive die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als Business Development Manager. Dit kan via onderstaande button, dus het is snel voor elkaar:

Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een assessment en Validata-screening. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Natascha Zoer (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-12554213.

Acquisitie
Photonis en Effectus-HR werken bewust én vol vertrouwen samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we er van overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.