Process Engineer

Our offers

Filter by location

Process Engineer

Photonis Netherlands B.V. is marktleider in het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogtechnologische restlichtversterkers die worden gebruikt in de industriële, wetenschappelijke, medische en nachtvisie markt. In de productiefaciliteit in Roden zijn ca. 400 medewerkers werkzaam; naast productie zijn ook afdelingen zoals R&D, Finance, Engineering, SCM, Inkoop en Sales hier gevestigd. We zijn een internationale organisatie die met een doelgerichte drive werkt aan succes.

Ben jij klaar voor een uitdagende functie waarbij je actief kunt meedenken over het verbeteren van productieprocessen? Werk je graag in teamverband aan kwaliteit, productiviteit en technische beschikbaarheid? Dan heeft Photonis een leuke en uitdagende job voor jou in Roden!

Vanwege vervanging zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Process Engineer (fulltime)

Als Process Engineer ben je verantwoordelijk voor het bewaken, analyseren en verbeteren van productieprocessen. Om dit te bewerkstelligen voer je nieuwe processen en methodes in en implementeer je technische oplossingen om het technisch rendement binnen de productie op target te houden en om de productie yield te verbeteren.

Je analyseert productiedata en organiseert planmatig experimenten op basis van een projectplan om de processen te verbeteren. Op basis van de uitkomsten van de analyses over de productiedata breng je advies uit en draag je zorg voor zowel correcte werkinstructies, documentatie en specificaties als voor procesparameters en productontwerpen. Je bent in staat om een projectplan op te stellen conform 6 Sigma/NPI-procedure en om een projectteam aan te sturen dat meewerkt aan jouw projecten. Bij het aansturen van een projectteam hoort het opstellen van (project)rapportages ook tot jouw takenpakket.
 

Graag willen wij dat jij hierover beschikt:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in een technische richting
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Je hebt ervaring in het analyseren van data en het opstellen van advies(rapporten)
 • Je hebt ervaring met het werken in projecten en het opstellen van projectplannen
 • Je kunt goed luisteren en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je kunt goed plannen en organiseren en bent in staat een probleemanalyse te maken
 • Je houdt ervan om de voortgang te bewaken en stelt bij waar nodig
 • Jouw kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is uitstekend

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie met eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
 • Een belangrijke rol binnen een ambitieuze organisatie
 • Ruimte voor zelfontwikkeling en opleiding
 • Een team met leuke collega’s
 • Marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals 27 vakantiedagen + 13 adv dagen o.b.v. fulltime)

Solliciteren?

Word jij enthousiast als je bovenstaande leest? Stuur dan je CV en motivatie naar: hrm@nl.photonis.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HRM, via het centrale telefoonnummer 050-5018808.

Door te solliciteren op deze functie ga je ermee akkoord dat wij uw persoonsgegevens verstrekken aan onze interne belanghebbenden.

Wij kunnen je LinkedIn-account raadplegen.