Electrical Engineer

Resource center

Are you looking for a specification sheet or paper? Documents like these and more are available in the Photonis Resource Center. 

Visit the Resource Center

Our offers

Filter by location

Electrical Engineer

Vanuit je collega’s van de productie komt een melding dat er een meetsysteem defect is. Dit kan overal aan liggen, is het probleem elektrisch, optisch of mechanisch? Is het een gebruikersfout, ligt het aan de software of is het product zelf defect? Aan jou de taak om het probleem te verifiëren en samen met je collega’s op te lossen.

Onze organisatie
Photonis Netherlands B.V. is marktleider in het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogtechnologische restlichtversterkers die worden gebruikt in de industriële, wetenschappelijke, medische en nachtvisie markt. Wij zijn een internationale organisatie met vestigingen in Frankrijk, Verenigde Staten en Nederland. In de productiefaciliteit in Roden zijn ca. 250 medewerkers werkzaam; naast productie zijn hier ook afdelingen zoals R&D, Finance, Engineering, Supply Chain Management, Inkoop, Sales en Marketing gevestigd. We zijn een internationale organisatie die met een doelgerichte drive werkt aan succes. 

Maar we maken ook tijd voor ontspanning, want wij vinden werkplezier erg belangrijk. Zo hebben wij een eigen bruin café, organiseert onze personeelsvereniging regelmatig leuke activiteiten en maakt onze feestcommissie jaarlijks ons bedrijfsfeest tot een succes. Daarnaast proberen wij met ons programma ‘Photonis Fit’ onze collega’s te inspireren om een gezonde levensstijl aan te houden. Onderdeel van dit programma zijn verschillende sportieve activiteiten, zoals mountainbiken en deelname aan de 4Mijl van Groningen. Persoonlijke groei vinden wij essentieel, daarom hebben wij een ruim opleidingsbudget en verschillende opleidingsmogelijkheden.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande omschrijving? Dan hebben wij goed nieuws. Je kunt deel uitmaken van ons Maintenance team als:

Electrical Engineer (fulltime)

De functie
Als Electrical Engineer ben je vaak op pad in de fabriek om ervoor te zorgen dat de apparatuur operationeel blijft en waar nodig verbeterd wordt. Wanneer je niet op pad bent zit je aan je bureau op de werkplaats met je collega’s. Soms komt er een collega tussendoor die hulp nodig heeft met bijvoorbeeld het vinden van een fout in een software. Jij kan dan snel schakelen tussen de werkzaamheden om je collega uit de brand te helpen. Flexibiliteit is essentieel voor deze functie. 
Een deel van het werk zal bestaan uit het onderzoeken en (laten) bouwen en door ontwikkelen van nieuwe meetapparatuur. Het werk is erg gevarieerd, van PCB ontwikkelen, software schrijven tot aan meet- en regeltechniek en van onderzoek doen. Je bent niet er niet vies van om zelf wat te assembleren of een gaatje te boren en te tappen. Jij bent een aanpakker, nieuwsgierig je weet overal wel iets van en leert snel. Kortom, je bent een allrounder. 

Graag willen wij dat jij hierover beschikt:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Een diploma in de richting elektronica of een vergelijkbare opleiding
 • Affiniteit met elektronica, zowel analoog als digitaal
 • Kennis van softwarepakketten als LabVIEW, Altium en Microsoft Office
 • Kennis van softwarepakketten zoals SAP en Visual Studio is een pre
 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift


Wij bieden jou:

 • Een fulltime baan, startend met een jaarcontract
 • Een belangrijke rol binnen een ambitieuze organisatie
 • Ruimte voor zelfontwikkeling en opleiding
 • Een team met leuke collega’s 
 • Marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Solliciteren?
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan je CV en bondige motivatie voor 23 januari 2020 per mail naar: hrm@nl.photonis.com. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met de afdeling HRM via 050-5018808.

Door te solliciteren op deze functie ga je ermee akkoord dat wij je persoonsgegevens verstrekken aan onze interne belanghebbenden. Wij kunnen je LinkedIn-account raadplegen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld