Photonis Netherlands

Image
Career

Let's get acquainted

Contact

Wie we zijn

Image
Photonis-Netherlands

Photonis Netherlands is een high-tech organisatie, gevestigd in het noorden van Nederland. Wij zijn trots op de producten die we maken en vertellen anderen daar graag over. We zijn gedreven om steeds weer op zoek te gaan naar verbetering, op zowel technisch als persoonlijk vlak. We investeren veel tijd in het doorontwikkelen van onze producten en dit betekent dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste stand van de techniek. Om die reden vinden we het belangrijk dat we regelmatig opleidingen volgen. We geloven er in dat je al heel veel weet, maar dat er altijd nog iets te leren valt en zijn daarom bereid al je vragen te beantwoorden. We werken hard bij Photonis. Maar we maken ook tijd voor ontspanning en plezier, want wij vinden werkplezier erg belangrijk.

Wat we doen

Photonis Netherlands

Bij Photonis Netherlands houden wij ons voornamelijk bezig met de productie van restlichtversterkers, maar de productie van digitale low-light camera’s en wetenschappelijke toepassingen gaat een steeds prominentere rol spelen binnen onze vestiging. Naast de productieafdelingen vind je bij ons de afdelingen: Finance, Supply Chain Management, Quality Assurance, Purchasing, Sales, ICT, HRM, Engineering en Research & Development. Met al deze afdelingen werken wij samen aan het best mogelijke eindresultaat. We vragen onze collega’s actief mee te denken over verbeteringen en hebben hier een speciale commissie voor die ideeën beloont. Ook hebben we een sterke samenwerking met Photonis France en Photonis USA; we kijken continu waar we kunnen leren van elkaar. Bovendien is Photonis Netherlands aangesloten bij het Innovatiecluster Drachten, een samenwerking tussen technologiebedrijven in de drie noordelijke provincies van Nederland. De aangesloten organisaties wisselen informatie met elkaar uit om elkaar te helpen verbeteren en het hoge kennisniveau in het noorden in stand te houden.

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich veilig voelt op zijn of haar werkplek. Om de veiligheid van werkplekken te waarborgen voeren we regelmatig controles uit en voeren wij waar nodig verbeteringen door. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er aandacht voor elkaar is en we naar elkaar luisteren. Als Photonis groep werken wij volgens een aantal corporate waarden, maar omdat onze vestigingen niet exact hetzelfde zijn hebben wij in Roden een aantal specifieke drijfveren benoemd die wij belangrijk vinden binnen het werk.

  • Wij waarderen elkaar 
  • Wij zijn verbonden en werken samen
  • Wij zijn nieuwsgierig en willen ontdekken
  • Wij willen presteren en gaan voor vooruitgang
  • Wij weten duidelijk wie wij zijn, wat wij doen, waarom en hoe we de dingen doen
  • Wij maken plezier!

Waarom je bij ons wilt werken

Photonis Netherlands

Laten we beginnen te  vertellen dat wij persoonlijke groei essentieel vinden. Daarom hebben we een ruim opleidingsbudget en verschillende opleidingsmogelijkheden. Ook beschikken we over uitstekende arbeidsvoorwaarden en een ruim aantal vakantiedagen. Nieuwe medewerkers heten wij een warm welkom met kennismakingsprogramma, zodat ze de organisatie goed leren kennen. Je maakt kennis met de medewerkers, de producten en werkwijze. Vervolgens word je, indien nodig, getraind in werkzaamheden waarvoor je wordt ingezet. Ook bieden wij de mogelijkheid om je blijvend te ontwikkelen in je loopbaan. De afdeling HR zorgt er voor dat het opleidingsaanbod actueel blijft en kijkt daarnaast actief naar nieuwe opleidingsmogelijkheden. Je komt te werken in een internationale omgeving met ruimte voor nieuwe ideeën en met veel doorgroeimogelijkheden. Vacatures worden altijd gelijktijdig in- en extern uitgezet, om collega’s de mogelijkheid te bieden door te groeien. We hebben een actieve ondernemingsraad die regelmatig met het managementteam, de Plant Manager en HR om tafel zit om ervoor te zorgen dat de belangen van de medewerkers worden behartigd. Naast het leuke werk en de ontwikkelmogelijkheden bieden we ruimte voor ontspanning.

Image
Photonis Netherlands

In onze eigen bruin café kun je zo nu en dan een drankje kunt nuttigen en meerdere malen per jaar mee kunt doen aan een pubquiz. Tijdens deze quiz gaat het er fanatiek aan toe, want iedereen wil graag het slimste team van Photonis worden. We hebben ook een personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert en een feestcommissie die jaarlijks het bedrijfsfeest tot een succes maakt.

Daarnaast proberen wij met ons programma ‘Photonis Fit’ onze collega’s te inspireren om een gezonde levensstijl aan te houden. Onderdeel van dit programma zijn verschillende sportieve activiteiten, zoals mountainbiken, deelname aan de 4Mijl van Groningen en workshops met betrekking tot ontspanning, beweging, werkgeluk, stoppen met roken en gezond eten. Ook in ons bedrijfsrestaurant is aandacht voor gezondheid, je vindt er diverse gezonde maaltijden. Maar we bieden ook de mogelijkheid om eens te kiezen voor een lekkere snack of tussendoortje. Kortom, genoeg redenen om bij ons te willen werken.

Waar je ons kunt vinden

Photonis Netherlands is gevestigd in Roden, vlakbij de bruisende studentenstad Groningen en de prachtige Drentse bossen. Onze vestiging is goed te bereiken per auto, per fiets en met het openbaar vervoer.